انواع کشمش و همه چیز در رابطه با آن

کشمش

در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با انواع کشمش، محل کاشت آن و طرز تهیه ی هر نوع آن اشنا سازیم. همچنین معرفی محصولات ارگانیک و سالم را از محصولاتی که با افزودنی های صنعتی ظاهری زیبا و اراسته به خود گرفته اند را مقایسه و اموزش تشخیص آن را بدهیم. این مقاله ی ارزشمند حاصل تجربه و تحقیقات فراوان است که به  طور چکیده و مفید به شما عزیزان ارایه می دهیم تا نهایت بهره مندی را از آن داشته باشید.

کشمش
کشمش

کشمش همان انگور خشک شده است. انگور که همانند برخی از محصولات خاصیت ماندگاری برای فصول مختلف و سالهای متوالی را دارد درکشور عزیزمان به وفور و در انواع مختلفی داریم که نتیجه ی خشک شده ی آن یعنی کشمش نیز به همین ترتیب نام های مختلفی به خود میگیرد.

انگور که میوه ی تبدیل شونده به کشمش است در شهرهای مختلف ایران می روید اما از نظر پزشک مطرح طب سنتی دکتر خیراندیش هر شهری با توجه به اب هوا، میزان رطوبت، درجه حرارت، زاویه تابش نور خورشید محصولی منحصر به فرد را تولید می کند. به طور مثال گندمی که در خراسان می روید طعم بهتری دارد تا گندم دیگر شهر ها. یا انگور نیشابور و کاشمر به طور خودبه خودی طعم شیرین تری نسبت به انگور شاهرود دارد. اما انار در نیشابور به خوبی نمی روید زیر آب و هوای آن در زمستان سرد تر می شود و ممکن است درخت از سرمازدگی خشک شود.

به همین دلیل است که هر شهر به یک میوه معروف می شود. همچون انار ساوه، آلوی خرو نیشابور، زعفران خراسان، نارنگی شمال، نارنج شیراز و…

همانطور که اشاره کردیم انگور در شهر های زیادی می روید اما کدام شهر است که محصولی شیرین و با شهد بیشتر و مرغوب تر را ارایه می دهد؟ خراسان در کشت محصولاتی محصولی مرغوب را ارایه می دهد، خراسان بخاطر دارا بودن مناطق مختلف وشرایط اب و هوایی مختلف می توان گفت استانی است که محصولات متنوع اما با کیفیت و مرغوبیت بالا را ارایه می دهد. یکی ازین محصولات انگور است طبیعتا این محصول که کاشت آن قدمتی تاریخی و باستانی دارد و به روایاتی قدمت انگور و کشمش به 2000 سال قبل از میلاد بر می گردد مردمان تاریخ روش های استفاده ی از آن را کشف نموده ان.

به طور مثال از انگور می توان به طور مستقیم یا با تبدیل آن برای مواردی همچون خوراکی میان وعده، غذایی، درمانی، نوشیدنی استفاده می شده که به بررسی هر یک می پردازیم.

خواص آلو بخارا ارگانیک

انگور

انگور که خود میوه ای ارزشمند با خاصیت و ارزش های غذایی بالا در انواع مختلف است که بهتر از قبل از غذا و وعده های اصلی مصرف شود زیرا به دلایل اثبات شده ی علمی مصرف میوه بعد از وعده های اصلی خواص آن را اسید معده که برای هضم غذا ترشح می شوند از بین می برند.

انگور برای تولید انواع کشمش
انواع انگور

انواع کشمش

همانطور که در بالا توضیح دادیم کشمش انگور خشک شده است که انواع مختلفی دارد و در نتیجه انواع کشمش از آن تولید می شود که خواص آن نیز کمی متفاوت می شود. در زیر انواع کشمش را نام برده و توضیحی برای هر کدام را می دهیم.

کشمش آفتابی یا آفتاب خشک یا پلویی

کشمش سایه خشک یا سایه آفتاب

کشمش تیزابی

کشمش انگوری (طلایی، زرد، گوگردی)

کشمش مویز

انواع کشمش
انواع کشمش

طرز تهیه انواع کشمش

کشمش آفتابی یا آفتاب خشک یا پلویی

کشمش آفتابی یکی از انواع کشمش است که همانطور که از نامش پیداست با نور خورشید و زیر آفتاب خشک می شود که در این روش هیچ افزودنی یا ماده ی شیمیایی مضری مصرف نمی شود و محصولی طبیعی ارایه می شود. مدت زمان لازم برای خشک شدن انگور و تهیه ی کشمش آفتابی به موارد مختلفی بستگی دارد از جمله درجه حرارت، رطوبت، زاویه تابش خورشید که در شهر های خشک و کوهستانی یا معتدل کوهستانی مدت زمانی بین 15 تا 20 روز می باشد.

دانستنی ها و خواص زعفران

رنگ آن قهوه ای پر رنگ یا قهوهای تیره می باشد و ملایمت آن کمتر و خشک است. دراین روش خوشه های انگور را بر روی چوب آویزان می کنند و آن را در زیر نور آفتاب قرار می دهند. پس از مدتی که قسمتی که در معرض نور آفتاب قرار داشته خشک شد خوشه را بر می گردانند تا قسمت هایی که دیگر آن نیز خشک شود. از معایب این روش این است که برای محصول خطر بارندگی و گردو خاک گرفتگی را دارد.کشمش پلویی همانطور که از نامش پیداست برای غذا پلو استفاده می شود و بی دانه است و طعم لذیذ و دلنشینی به غذا می دهد.

کشمش آفتابی از انواع کشمش

کشمش سایه خشک یا سایه آفتاب

یکی دیگر از انواع کشمش از روش تهیه ی کشمش سایه خشک یا سایه آفتاب که شبیه کشمش آفتابی می باشد تولید می شود. با این تفاوت که در این روش محصول را با نخ هایی از در سالن یا اتاقک یا سوله های کوچک از سقف آویزان می کنند. در این روش به دلیل دمای کمتر محصول مدت زمان برداشت محصول طولانی تر از روش آفتابی می شود که بین 50 الی 60 روز می باشد.

در این روش محصول به رنگ سبز در می آید. از نظر صرفه اقتصادی این روش مقرون به صرفه نیست. زیرا هزینه ی ساخت سالن سوله یا اتاقک در این روش را متحمل می شوید و هم هزینه ی گرداننده ی هوا را. همچنین مدت زمان برداشت محصول در این روش طولانی است.

کشمش سایه خشک از انواع کشمش
کشمش سایه خشک

حسن این روش برایتان حفظ محصول از بارندگی، طوفان و گردوخاک است. و محصول سبز و بدون افزودنی و مواد زاید می باشد.

کشمش تیزابی

همانطور که در بالا اشاره کردیم در بیشتر نقاط کشورمان انگور کاشته می شود و طبیعتا اغلب انگور کاران به نگه داشتن و ماندگار کردن آن برای فصول بعد فکر می کند. در مناطق سرد سیر بخاطر سرد بودن هوا عمل خشک شدن انگور طولانی می شود. برای حل این معضل مردم این مناطق به محصول که همان انگور است روغن سبزه و کربنات پتاسیم اضافه می کنند. به همین دلیل نام محصولی که از این روش به دست می آِید تیزابی نام دارد که یکی دیگر از انواع کشمش می باشد.

رنگ این محصول به دلیل افزودنی شیمیایی آن رنگ زرد و قهوه ای می باشد. و به دلیل روغنی که در تیزاب وجود دارد سطحی چرب و کمی براق به خود می گیرد که این خود نشانه ی کافی برای شناسایی آن است ومحصول در این روش نرم می باشد.

کشمش تیزابی از انواع کشمش
کشمش تیزابی

کشمش انگوری (طلایی، زرد، گوگردی)

کشمش انگوری که نام های دیگر آن طلایی، زرد و گوگردی می باشد که از رنگ آن برگرفته شده. محصولی با ظاهری زیبا و دلربا می باشد. اما همانطور که می دانید در محصولات غذایی و خوراکی هیچ زیبایی و دلبرایی بی دلیل و حکمت نیست و اغلب مواد شیمیایی و افزودنی های مضرر برای زیبایی و دلفریب بودن آن استفاده می شود که برای سلامتی انسان طبیعتا مضر استاما سازندگان این نوع محصول بیشتر به فکر اهداف بازاریابی و سود های اقتصادی ناشی از فروش آسان تر آن به دلیل زیبایی و مشتری پسند بودن آن هستند تا سلامت مشتریان خود که این نوع هم انواع کشمش می بشاد.

در این روش سرعت برداشت محصول زیاد است برای تهیه آن بعد از چیده شدن محصول آن را در سبد می چینند و به مدت زمان چند ثانیه 2 الی 4 ثانیه در محلول قلیا فرو برده و بعد از آن با آب سرد خوشه ها را شستشو و آب کشی می کنند.

در این روش این محصول به دوراز نور خورشید اما به مدت کمتری همچون 8 ساعت آویزان می کنند و در هم زمان محصول را در دود گوگرد قرار می دهند پس از زرد یا طلایی شدن کشمش آن شسته و روانه ی بازار می کنند. کشمش گوگردی یا طلایی بخاطر زیبایی طرفدارانی دارد اما محلول قلیا و دود گرد که در فرایند تولید محصول دخیل است برای سلامتی انسان مضر می باشد و فشار به کلیه ها وارد می کند که نمی توان از آن به عنوان محصولی ارگانیک و سالم یاد کرد.

کشمش طلایی یا گوگردی از انواع کشمش
کشمش طلایی یا گوگردی

کشمش مویز

کشمش مویز که کشمشی تیره مایل به سیاه است از انگور سیاه بدست می آید که از لحاظ رنگ و درشتی و اندازه متفاوت با انواع دیگر کشمش ها می باشد. کشمش مویز به لحاظ ارزش و قدرت غذایی نیز از دیگر کشمش ها در رده ی بالاتری قرار دارد. مویز نه تنها در اثر خشک شدن خواص خود را از دست نداده بلکه اثر بخش و تاثیر گذار تر نیز می شود.

مویز از انگور قرمز یا همان انگور شاهانی بدست می آید. که نوع بی دانه و با گوشت زیاد است. رنگ مویز هرچه رو به سیاهی رود در قدرت ضد آلزایمری آن بیشتر می شود.

مویز از انواع کشمش
مویز

امیدوارم این مقاله برایتان مفید و کارآمد بوده باشد و توانسته باشم گامی مفید در راستای آگاهی در رابطه با این محصول ارزشمند برای شما عزیزان برداشه باشم.

انواع کشمش و همه چیز در رابطه با آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to top